Bio Ricínový olej
7,90 € – 32,90 €Cenové rozpätie: od 7,90 € do 32,90 €
Ricínový olej sa získava z ricinovníka, ktorý rastie prevažne v tropických a subtropických oblastiach. Hoci sú plody tejto jednoročnej rastliny jedovaté, olej získaný z nich je v biokozmetike považovaný za skutočný zázrak. Ricínový olej lisovaný za studena je mimoriadne účinný pri hĺbkovej hydratácii vysušenej pokožky a je ideálny pre suchú, starnúcu a namáhanú pleť. Je vynikajúci na regeneráciu a hojenie jaziev, ako aj na čistenie pleti olejovou metódou. Ricínový olej podporuje rast rias, obočia a nechtov, a je skvelý na vlasové kúry, spevnenie vlasov, zaceľovanie rozštiepených končekov a redukciu lupín.
Značka: BIOKORA
Ricínový olej je prírodný olej získavaný za studena lisovaním semien ricínu obyčajného (Ricinus Communis). Tento olej je známy pre svoj vysoký obsah kyseliny ricínovej, ktorá je mimoriadne účinná pri hydratácii a regenerácii pokožky. Okrem toho obsahuje aj kyselinu olejovú a kyselinu linolovú, ktoré prispievajú k výživným a ochranným účinkom oleja.
Účinky:
- Hlboká hydratácia a regenerácia pokožky: Vysoký podiel kyseliny ricínovej pomáha viazať vlhkosť v pokožke, čím ju zanecháva hydratovanú a jemnú.
- Ideálny na suchú a citlivú pokožku: Olej poskytuje intenzívnu výživu a ochranu, čím účinne zvláčňuje suchú a popraskanú pokožku.
- Podpora hojenia: Vhodný na ošetrovanie bradavíc, jaziev, strií a akné, kde podporuje prirodzený proces hojenia a zlepšuje vzhľad pokožky.
- Rast a kvalita vlasov: Ricínový olej priaznivo pôsobí na rast vlasov, posilňuje ich korienky a zlepšuje ich hustotu a lesk.
- Starostlivosť o obočie a mihalnice: Podporuje rast a hustotu obočia a mihalníc, čím im dodáva zdravší a plnší vzhľad.
- Spevnenie nechtov: Pravidelným používaním zlepšuje pevnosť nechtov, zabraňuje ich lámavosti a zlepšuje celkový vzhľad nechtovej kožičky.
Ricínový olej má hustú konzistenciu, preto sa často odporúča riediť ho s inými ľahšími olejmi, ako je napríklad jojobový, mandľový alebo kokosový olej. V kombinácii s baobabovým, nimbovým alebo moringovým olejom je skvelým základom na výrobu mydiel, kde prispieva k vytvoreniu krémovej peny a dodáva mydlám jemnú belosť.
Zloženie: 100% Ricinus Communis Seed Oil
Skladovanie: Skladujte na tmavom a chladnom mieste pri izbovej teplote. Pri nižších teplotách olej tuhne, čo nemá negatívny vplyv na jeho účinky. Po otvorení spotrebujte do 3 mesiacov.
Kvalita: 100% organický produkt, lisovaný za studena, pochádzajúci z ekologického hospodárstva.
Upozornenie: Nevhodný na vnútorné užívanie.
Tip na použitie: Pre maximálny efekt aplikujte olej na mierne vlhkú pokožku alebo vlasy, čím zabezpečíte lepšiu absorpciu a dlhšie trvajúci hydratačný účinok.
12 recenzií k Bio Ricínový olej
Je nám ľúto, žiadne recenzie nezodpovedajú vašim aktuálnym výberom
OTÁZKY A ODPOVEDE
Súvisiace produkty
Bio Nimbový (neem) olej
Neemový (nimbový) olej BIO je 100 % prírodný, za studena lisovaný olej s prirodzene antibakteriálnymi a ochrannými vlastnosťami. Je vhodný ako doplnková kozmetická starostlivosť pri akné, ekzémoch, psoriáze, podráždenej pokožke, lupinách a problémoch s pokožkou hlavy.
Pomáha udržiavať pokožku čistú, vyváženú a chránenú, zároveň je známy aj ako prírodný repelent. Vhodný na pleť, telo, vlasy, nechty aj masáže.
Sérum na akné
O aknóznu pleť sa treba starať komplexne a zabezpečiť jej správnu starostlivosť v každej fáze. Preto by aj sérum malo byť prispôsobené potrebám pleti a obsahovať protizápalové zložky, upokojujúce podráždenia, zápaly a výskyt akné.
Bio Jojobový olej
Olej je lisovaný za studena zo semien kríka. Patrí k najcennejším prírodným olejom a obsahuje vyvážený pomer ošetrujúcich látok. Je vhodný pre akýkoľvek typ pokožky, intenzívne stará najmä o zrelú a problematickú pokožku. Upokojuje ju, vyživuje, udržuje jej prirodzenú vlhkosť a prispieva k jej vitálnemu vzhľadu. Pokožku regeneruje, vyhladzuje, je vhodný pri akné a mimoriadne vhodný na vrásky. Pár kvapiek jojobového oleja vmasírovaných do vlhkých vlasov im dodá hebkosť a navracia prirodzený lesk.
Bio chufa olej
Chufa olej je rastlinný panenský organický olej lisovaný za studena bez pridaných konzervantov, ktorý pomáha pri eliminácii chĺpkov po epilácii. Pomáha tiež predchádzať vzniku vyrážok a začervenaní pokožky. Je bohatý na omega 9 a vitamín E.
Bio Klinčekový olej
Má jedinečné anestetické účinky – olej znižuje citlivosť postihnutého miesta, zmierňuje svrbenie a regeneruje pokožku. Pred použitím pokožku dôkladne umyte. Malé množstvo oleja zmiešajte s primeraným množstvom obľúbeného krému a naneste na postihnuté miesta, prípadne votrite do spánkovej oblasti tváre.
Bio Ananásový olej
Ananás je chutné tropické ovocie známe už po celé stáročia nielen svojou výraznou chuťou a arómou, ale aj vďaka svojmu obsahu živín, vitamínov a minerálov, vrátane draslíka, medi, mangánu, vápnika, horčíka, vitamínu C, beta-karoténu, tiamínu, kyseliny listovej, rozpustných a nerozpustných látok a bromelaínu. Tieto látky pomáhajú eliminovať odumreté kožné bunky, vďaka čomu je pleť zdravšia a čistejšia.
Moringový (Moringa) prášok
Moringa je zázračný strom často používaný v biokozmetike a fytoterapii, vďaka svojim výnimočným účinkom pre krásu a zdravie. Zvyšuje energiu a odolnosť organizmu, je bohatá na vitamíny, minerály, bielkoviny a silné antioxidanty. Naša moringa je vysokokvalitná, vypestovaná v Afrike bez použitia pesticídov, herbicídov alebo GMO.






Pekne hydratuje pooperačné rany, výborný aj na suché vlasy
Pekne hydratuje pooperačné rany, výborný aj na suché vlasy
dobry na rast vlasov
tieto oleje poznám, a som s nimi sppokojná,
Výborná aplikácia nakoľko olej je hustý pekne ide von☺️