Bio Karité Bambucké maslo nerafinované
7,90 € – 14,90 €Cenové rozpätie: od 7,90 € do 14,90 €
Čisto prírodné bio bambucké maslo. Ohromí vás svojimi úchvatnými výživnými, ochrannými a hydratačnými vlastnosťami. Používa sa na pokožku tvare, rúk, pier, pomôže aj so suchými a lámavými vlasmi. Rovnako dobre vám poslúži ako telové maslo a prospeje aj suchým nohám. Taktiež pomáha pri problémoch so striami, jazvami či popáleninami.
Značka: BIOKORA
Bambucké maslo alebo karité je tuk žltej až slonovinovej farby, ktorý sa získava z orechov bambuckého stromu (Vitellaria paradoxa ). Má široké využite v kozmetike na celom svete a v potravinárstve hlavne v niektorých afrických krajinách a v Indii. Názov bambuckého masla (angl. „shea butter“) pochádza zo slova s´í, čo je meno tohto stromu v jazyku Bambara v Mali. Vo francúzštine sa zas bambucké maslo označuje ako „karité“, čo je odvodené od slova ghariti, senegalského výrazu pre bambucký strom (konkrétne z jazyka wolof).
Nerafinované bambucké maslo má slonovinovú až sivasto žltú farbu a silnú orechovú vôňu. Rafináciou môže stratiť až 95% obsahu účinných látok, preto sa odporúča používať práve takýto typ bambuckého masla.
Použitie a vlastnosti:
Naše bambucké maslo je surové, nerafinované. Využíva sa najmä v kozmetike, a to ako samostatný produkt, alebo ako súčasť mnohých kozmetických výrobkov (lesky na pery, hydratačné krémy a emulzie, vlasové balzamy a kondicionéry…). Obľúbené je aj pri výrobe mydiel, keďže obsahuje čistiace zložky. Bambucké maslo sa taví pri telesnej teplote a dobre sa vstrebáva do pokožky. Pleti dodáva hydratáciu a premasťuje ju. Lieči však aj kožné problémy, ako sú psoriáza, akné a jazvy po poranení, či kozmetické problémy ako strie a celulitída.
Keďže má bambucké maslo protizápalové, zvláčňujúce a zvlhčujúce vlastnosti, je častou prísadou liečivých mastí. Má tiež schopnosť absorbovať ultrafialové žiarenie a preto sa používa aj ako slabší opaľovací krém.
Bambucké maslo je obľúbené aj ako kadernícky vosk. Vlasom dodáva lesk a hydratáciu, čím zlepšuje ich kvalitu a vzhľad. Pred slnečným žiarením chráni nielen pokožku, ale aj vlasy. Tie dokáže chrániť aj pri nadmernom fénovaní, kulmovaní, či žehlení. V niektorých afrických krajinách sa používa aj na ochranu tradičných drevených afrických hudobných nástrojov a na zvýšenie odolnosti dreva, z ktorého sú vyrobené. Známa je aj výroba sviečok z bambuckého masla.
Vhodné na starostlivosť o tetovanie:
Karité na starostlivosť po tetovaní pokožku chráni a lieči – neobsahuje zbytočné prísady, ktoré dodatočne zaťažujú oblasť pokožky, ktorá je pod stresom. Obyčajné hydratačné krémy môžu obsahovať vône, ktoré navyše dráždia pokožku a môžu spôsobovať alergické reakcie.
Jedinečná kombinácia testovaných a účinných látok v Karité spoľahlivo zaisťuje:
- živšie farby a lesklý vzhľad tetovania, ako u novších tak i u starších tetovaní,
- optimálny hydratačný a ukľudňujúci účinok,
- vysoký ochranný faktor, ktorý chráni pokožku pred UVA/UVB žiarením, pred zvráskavením a starnutím.
Zloženie: 100% africké bambucké maslo nerafinované
Skladovanie: skladujte na tmavom a chladnom mieste do 22 oC
Krajina pôvodu: Beninská Republika.
Kvalita: 100% organický produkt z ekologického hospodárstva.
Upozornenie! Nevhodný na vnútorné užívanie.
6 recenzií k Bio Karité Bambucké maslo nerafinované
Je nám ľúto, žiadne recenzie nezodpovedajú vašim aktuálnym výberom
OTÁZKY A ODPOVEDE
Súvisiace produkty
Bio Marocký Arganový olej
Tento veľmi vzácny a mimoriadne cenný olej je 100% prírodný a bez konzervantov. Pre jeho silné regeneračné, liečebné a antibakteriálne účinky je nazývaný aj tekuté zlato alebo marocké zlato. Berberi používali arganový olej po celé stáročia pri liečení, ale aj na kozmetické účely. Používa sa na pokožku celého tela, vlasy a na nechty.
Bio Ricínový olej
Ricínový olej sa získava z ricinovníka, ktorý rastie prevažne v tropických a subtropických oblastiach. Hoci sú plody tejto jednoročnej rastliny jedovaté, olej získaný z nich je v biokozmetike považovaný za skutočný zázrak. Ricínový olej lisovaný za studena je mimoriadne účinný pri hĺbkovej hydratácii vysušenej pokožky a je ideálny pre suchú, starnúcu a namáhanú pleť. Je vynikajúci na regeneráciu a hojenie jaziev, ako aj na čistenie pleti olejovou metódou. Ricínový olej podporuje rast rias, obočia a nechtov, a je skvelý na vlasové kúry, spevnenie vlasov, zaceľovanie rozštiepených končekov a redukciu lupín.
Bio Olej z senovky gréckej
Olej vylisovaný zo semien senovky gréckej je určený pre intenzívnu starostlivosť o tvár, telo aj vlasovú pokožku. Pleti navracia elasticitu a pre jeho výrazne spevňujúci účinok ho používali ženy odpradávna nie len v boji proti vráskam, ale predovšetkým pre spevnenie poprsia.
Jeden z najluxusnejších olejov je vhodný pre všetky typy pleti vrátane problematickej – pomáha s hojením akné a drobných raniek.
Sérum na vlasy
Výživné sérum určené ku stimulácií rastu nových vlasov, na zahustenie vlasov. Je vhodné pre vlasy bez výživy, slabé a vypadávajúce.
Bio Jojobový olej
Olej je lisovaný za studena zo semien kríka. Patrí k najcennejším prírodným olejom a obsahuje vyvážený pomer ošetrujúcich látok. Je vhodný pre akýkoľvek typ pokožky, intenzívne stará najmä o zrelú a problematickú pokožku. Upokojuje ju, vyživuje, udržuje jej prirodzenú vlhkosť a prispieva k jej vitálnemu vzhľadu. Pokožku regeneruje, vyhladzuje, je vhodný pri akné a mimoriadne vhodný na vrásky. Pár kvapiek jojobového oleja vmasírovaných do vlhkých vlasov im dodá hebkosť a navracia prirodzený lesk.
Bio Kurkumový olej
Kurkuma podporuje prirodzený stav zdravej pokožky. Kurkumový olej je teda výborný prírodný prostriedok pre starostlivosť o pleť i pokožku celého tela. Olej môžete používať samotný, alebo ako prímes do telových a pleťových olejov. Skvelý je aj ako olej do kúpeľa. Odporúčame olej aj ako masážny - môžete ho vtierať priamo na postihnuté miesta.
Bio Mrkvový olej
Mrkvový olej je bohatý na beta-karotén, vitamíny a antioxidanty, ktoré pomáhajú udržiavať pokožku hydratovanú, hebkú a prirodzene rozžiarenú. Je obľúbený pri starostlivosti o pokožku pred aj po opaľovaní a prispieva k zvýrazneniu prirodzene krásneho opálenia. Vhodný pre suchú, zrelú a unavenú pleť.
Bio Ananásový olej
Ananás je chutné tropické ovocie známe už po celé stáročia nielen svojou výraznou chuťou a arómou, ale aj vďaka svojmu obsahu živín, vitamínov a minerálov, vrátane draslíka, medi, mangánu, vápnika, horčíka, vitamínu C, beta-karoténu, tiamínu, kyseliny listovej, rozpustných a nerozpustných látok a bromelaínu. Tieto látky pomáhajú eliminovať odumreté kožné bunky, vďaka čomu je pleť zdravšia a čistejšia.






Všetko prebehlo v poriadku, tovar dorazil načas a v požadovanej kvalite. Ďakujem pekne.
Spokojna
Odporúčam
100% spokojnosť
odporúčam